۲۰ آبان ۱۳۹۳، ۱۶:۵۰

در جلسه شورا عنوان شد؛

تاکید بر ایمنی و دسترس پذیری ایستگاههای مترو

تاکید بر ایمنی و دسترس پذیری ایستگاههای مترو

اعضای شورا در واکنش به سخنان هابیل درویش بر لزوم تکمیل تجهیزات ایمنی و دسترس پذیری ایستگاه ها تاکید کردند.

به گزارش خبرگزاری مهر، اعضای شورا در واکنش به سخنان هابیل درویش بر لزوم تکمیل تجهیزات ایمنی و دسترس پذیری ایستگاه ها تاکید کردند. همچنین از زحمات مدیر عامل شرکت مترو و نیز کارکنان این شرکت تشکر و قدر دانی کردند.

توجه به معلولان در طراحی ایستگاه فراموش نشود

 عضو هیات رییسه شورای اسلامی شهر تهران گفت:من به نوبه ی خودم از تلاش کارکنان مترو تشکر می کنم  و باید از تلاش شبنه روزی این افراد قدر دانی به عمل آید .

الهه راستگو ادامه داد:  با توجه به اینکه معلولان ویلچری نمی توانند از پله برقی استفاده کنند، هم اکنون تعداد معدودی ایستگاه های مترو همچون ایستگاه دانشگاه شریف و امام خمینی را داریم که مجهز به آسانسور و رمپ به داخل محوطه ورود هستند. این در حالی است که درخواست داریم این شرایط در اکثر ایستگاه ها استفاده شود تا این عزیزان از مترو برای تردد خود استفاده کنند.

علی صابری: در ایستگاه های مترو معلولان را به چشم شهروند درجه نبینند

همچنین علی صابری نیز گفت: پیش از افتتاح ایستگاه های مترو، استفاده از معلولان را به عنوان پیوست پروژه ها بیاوریم تا این مشکل حل شود.همچنین استانداردها به گونه ای رعایت شود تا معلولان نیز بتوانند از مترو استفاده کنند و ما را به عنوان شهروند درجه 2 نبینند.

مترو از مصادیق مدیریت جهادی است

رییس کمیته عمران شورای شهر با بیان اینکه مهمترین مشکل در ساخت مترو نبود پشتوانه مالی است: در دنیا هیچ دولت و شهرداری نمی تواند همه پروژه ها را انجام دهد و در این میان راهی جز جذب نقدینگی نداریم. امیدواریم بتوانیم کار چند خط جدید را با مشارکت بخش خصوصی انجام دهیم و ما هم از این موضوع حمایت می کنیم.

وی ادامه داد: مترو جز مصادیق مدیریت جهادی است ،افرادی که بدون ادعا کارهای بزرگی انجام می دهند و در حال حاضر دریایی از تفکر و مدیریت و تکنولوژی در تونل های مترو جاری است.

شبکه حمل و نقل عمومی در غرب پایتخت محدود است

رئیس کمیته حمل و نقل شورای اسلامی شهر تهران عنوان داشت: تهران به 740 کیلومتر مترو در داخل و مسیر های اقماری نیاز دارد و تا آخر برنامه پنج ساله مترو ما به 300 کیلومتر خواهد رسید. در اینجا همکاری همه مناطق شهرداری و سیستم مالی برای فعالیت بخش مترو مورد نیاز است. همچنین ما می توانیم در بودجه سال آینده همه اعتبارات مترو را تخصیص یافته در نظر بگیریم.

وی افزود: در کمیته حمل و نقل از چند ماه قبل مطرح شد تا درهای بازشو ایمنی ( PSD) و آسانسور در مترو استفاده شود چرا که این امکانات مکملی هستند که می توانند هم برای افراد سالمند و هم برای جانبازان و معلولان مورد استفاده قرار گیرند، همچنین این درهای بازشو در 44 کشور دنیا هم راه افتاده است.

سرخو تاکید کرد: شبکه حمل و نقل یک شبکه کامل شامل مترو، اتوبوسرانی و تاکسیرانی است و مطالعاتی در این زمینه در حال انجام است. چرا که در مرکز شهر تراکم زیادی در خطوط مترو و اتوبروسرانی داریم و این موضوع در حومه و غرب محدود است؛ اگر اعتبارات دولتی بیاید و به 740 کیلومتر مترو در پایان برنامه برسیم کار بسیار بزرگی صورت گرفته است.

رئیس کمیته حمل و نقل شورای شهر تاکید کرد: اگر فاینانس ها داده شود ظرف دو سال همه پروژه های مترو به ثمر خواهد رسید از این رو پیشنهاد می کنم معاونت حمل و نقل طرح خود را ارایه کند تا در صورت امکان بتوانیم 5 سال را به دو سال خلاصه کنیم.

از ظرفیت و توان داخلی بیشتر استفاده شود

رییس کمیسیون عمران شورای شهر نیز گفت: در طرح جامع برنامه های تطبیقی که ارائه شده مصوب شده است که باید شرایطی به وجود اید تا شهروندان در یک شعاع 300 تا 500 متری به شبکه حمل و نقل عمومی دست پیدا کنند که این امر مستلزم تکمیل خطوط مترو است.

وی ادامه داد: جا دارد در اینجا از زحمات مهندس محسن هاشمی تشکر کنم که نزیدیک به دو دهه در مترو فعالیت کردند و از زمانی که من در معاونت فنی راه آهن ملی ایران بودم شاهد زحمات وی بودم و می دانم ساخت مترو آن هم سالی 30 کیلومتر چه قدر سخت است.

دنیا مالی ادامه داد: امروز ما از بابت مهندسی ساخت مترو نگرانی نداریم و نگرانی ما بیشتر از بابت تجهیزات حمل و نقلی نظیر واگن ها است.

وی خاطر نشان کرد: پیشنهاد من این است که با توجه به اینکه مجموعه هایی در داخل کشور هساتند که در ساخت این تجهیزات می توانند کمک کنند لذا باید انعقاد قراردادها با شرکت های داخلی بیشتر شود و از ظرفیت و توان داخلی نیز بیشتر اسفاده گردد.

توجه به حقوق انسانی در کنار توسعه سخت افزاری مد نظر قرار گیرد

عضو شورای اسلامی شهر تهران نیز در طی سخنانی گفت: باید به این نکته توجه شود که در مواقعی که حوادثی در داخل مترو رخ می دهد نظیر آب گرفتگی ، اتش سوزی و خودکشی ها ایمنی و احساس امنیت برای مسافران ایجاد شود.

احمد مسجد جامعی ادامه داد: امروز باید در کنار توسعه کمی مترو به حقوق انسان ها نیز توجه کنیم .

وی افزود: امروزه بیشتر افرادی که از مترو استفاده می کنند از حاشیه های شهر سفر می کنند و هزینه حمل و نقل بخش چشمگیری از هزینه های خانوارها را تشکیل داده  لذا باید شرایطی فراهم آورد تا شهروندان دسترسی آسان ، ارزان و ایمن به حمل و نقل عمومی داشته باشند.

۵ درصد حوادث مترو مربوط به خودکشی است 

رئیس کمیته ایمنی و مدیریت بحران شورای اسلامی شهر تهران نسبت به درصد بالای خودکشی در مترو هشدار داد و گفت: ۹۵ درصد کل حوادث مترو مربوط به خودکشی است.

۹۵ درصد حوادث مترو مربوط به خودکشی است 

رییس کمیته ایمنی شورا در واکنش به سخنان مدیر عامل شرکت مترو  درباره تجهیز ایستگاه‌های پله برقی گفت: خرید پله‌برقی‌های جدید یک موضوع است اما همین پله برقی‌های موجود به کرات خراب می‌شوند و در ساعت شلوغی مردم را معطل می‌کنند. این مشکل زمانی دو چندان می‌شود که بدانیم در ایستگاه‌های مترو تهویه هوا نیز وجود ندارد.

وی ادامه داد: در قراردادهای خرید پله‌های برقی باید تعهدات سازنده در زمینه تعمیر و نگهداری نیز گنجانده شود. همچنین پیشنهاد می‌کنم در زمان عقد قرارداد حتما یک نماینده از شورا وجود داشته باشد.

رئیس کمیته ایمنی و مدیریت بحران شورای اسلامی شهر تهران ادامه داد: در زمان تعیین قیمت بلیت مترو باید استانداردهای ایمنی نیز در نظر گرفته شود. سالانه 17 تا 18 نفر در متروی تهران خودکشی می‌کنند و سهم خودکشی از کل حوادث مترو 95 درصد است. این درحالی است که در دنیا تنها 8 درصد از حوادث قطار شهری مربوط به خودکشی است.

سریال هایی با مضمون مترو ساخته شود

رییس کمیته  فرهنگی شورای شهر تهران نیز اظهار کرد: کارهای بسیار خوب و ارزشمند در این حوزه در سال‌های اخیر صورت گرفته است.

وی تصریح کرد: نکته ای که باید به آن توجه شود این است که می‌بایستی معاونت فرهنگی اجتماعی شهرداری به کمک پروژه‌های عمرانی بیاید و درواقع سریال‌ها و قصه‌هایی با مضمون مختلف در بخش مترو تولید کند و این فتح بابی است که ادبیات هنر در فعالیت‌های عمرانی ورود پیدا کند.

وی تصریح کرد: موضوع دیگری که باید مورد توجه شورا و شهرداری قرار گیرد بحث بودجه نقد و غیرنقد مترو است که ما باید شرایطی را فراهم کنیم که دوستان در بخش مترو دغدغه‌ای را در این زمینه نداشته باشند و این موضوع باید در برنامه‌ریزی سال 94 مورد توجه قرار گیرد.

دسترسی شهروندان به مترو باید تسهیل شود

رییس کمیته هنر  شورای شهر تهران نیز در این جلسه با تاکید براینکه باید ایستگاه‌های مترو در دسترس جانبازان، سالمندان، معلولان و ... قرار گیرد گفت:حال که مدیران ما به اروپا رفت و آمد دارند  بهتر است از تجربیات آنها در کشور استفاده کنند.

وی با انتقاد از وضعیت مترو در چهارراه ولیعصر  گفت: اگر کسی بخواهد به این مترو برود باید یک مرد عنکبوتی باشد ضمن اینکه بسیاری از پله‌های مترو و ایستگاه‌های مختلف خراب بوده و همین امر مشکلاتی را برای سالخوردگان، معلولان، جانبازان و ... به وجود آورده است.

غلامرضا انصاری دیگر عضو شورای شهر تهران نیز با تقدیر از مدیریت فعلی مترو و سابق متروی تهران گفت: از زحمات مهندس هاشمی در سال‌های گذشته تشکر می‌کنم و انتظار می‌رود گزارشی از مدیریت مترو از مناقصه‌ها و خریدهایی که در این حوزه صورت می‌گیرد به شورا ارائه شود.

چمران رئیس شورای شهر تهران با اشاره به درخواست مطرح شده از سوی انصاری گفت: ما بر این موضوع تاکید داریم و قرار است در گزارش مالی از سوی شرکت مترو به این موضوع اشاره شود.

کد خبر 2419327